Tuoteryhmät > XRF-analysaattorit > Lead in Paint - Lyijypitoiset maalit

LEAD IN PAINT - LYIJYPITOISTEN MAALIEN MITTAUS

olympus Vanta kannettava XRF-analysaattori 

lyijypitoisten maalien nopeaan, tarkkaan ja mittausmateriaalia rikkomattomaan analysointiin

Lyijystä valmistettuja väriaineita, lyijyvalkoista ja punaista lyijymönjää, on käytetty aina 1960-luvulle asti yleisesti ulkomaalien valmistamiseen, joko pääasiallisena väriaineena tai värisekoituksen osana. Lyijyä voi siis sisältyä kaikkiin vanhoihin öljymaalikerroksiin. Lyijypitoisten maalien poistoa koskevat periaatteessa samat turvallisuusohjeet kuin kaikkea muutakin maalinpoistoa. Kaikki hiomapölyt ja esimerkiksi kuumentamisesta aiheutuvat savut ja kaasut ovat terveydelle haitallisia hengitettynä.

Tarjoamme vaihtelevien lyijymaalipintojen nopeaan ja luotettavaan määrittämiseen nykyaikaisen, tehokkaasn ratkaisun. Olympuksen Vanta XRF-analysaattorilla mittaat työmaan lyijymaalien pitoisuudet optimitarkkuudella ja maksiminopeudella. Tyypillisen mittausaika on vain 3 sekuntia ja haastavampienkin maalipintojen  mittaukset kestävät < 10 sekuntia.

Nopeutensa ja kenttätyöskentelyyn sopivien ominaisuuksiensa (ainetta rikkomaton menetelmä) ansiosta kartoitat laitteella lyijymaalien pitoisuudet nopeasti. Tarkista pitoisuudet ennen kuin aloitat maalipinnan hiomisen, leikkaamisen tai päällemaalaamisen. Myös kunnostustyömailla suoritettujen työpintojen puhdistustoimien jälkitarkastus onnistuu Vantalla erittäin hyvin. Vantalla mittaat lyijypitoisuudet niin puun, rappausten, kipsilevyjen ja stukkojen kuin sementin, tiilien, tuhkan ja teräksenkin pinnalta. 

Mikäli olet suunnittelemassa lyijypitoisia maaleja sisältävien työkohteiden remontointia, purkua tai analysointia, varmista vanhojen maalipintojen lyijypitoisuus Olympuksen kannettavalla Vanta XRF-analysaattorilla. 

Lisätietoja saat yrityksemme asiantuntijoilta.

Ota rohkeasti yhteyttä Juhaan, puh. 0400 - 299 660 / juha@gwm.fi