Tuoteryhmät > XRF-analysaattorit > Kullan ja korujen analysointi, museot, konservointityöt, arkeologia

kullan karaattipitoisuus ja  arvometallien pitoisuusmääritykset XRF:llä 

Arvometallien analysointi & arkeologia- konservointi, ei rikkovalla menetelmällä.

GoldExpert:  tulos yhdellä napinpainalluksella!
Olympus Innov-X:n GoldXpert -analysaattori on helppokäyttöinen, nopea ja kustannustehokas menetelmä jalometallikoostumuksen ja karaattipitoisuuden luokitteluun. Kun tulosten nopeus ja tarkkuus ovat toiminnallesi tärkeitä, tarjoaa GoldXpert näitä molempia. Laajalti käytetty menetelmä takaa kokonaisedullisemman ja tarkkuudeltaan paremman vaihtoehdon perinteisille happo- ja liekkimenetelmille. Analysaattoria on tarjolla joko SDD tai Si-Pin -detektorilla varustettuna.

Si-Pin -detektorilla varustettu analysaattori on ns. standardianalysaattori, jonka ero SDD-malliin korostuu lähinnä mittausajan pituudessa. SDD-detektorilla varustettu GoldXpert edustaa  nopeampaa ja tarkempaa mittaustekniikkaa.

Molemmat GoldXpert mallit on varustettu integroidulla kameralla, joka tallentaa analyysitulosten yhteyteen kuvan mitatusta näytteestä. Röntgensäteen kollimointi on ihanteellinen ratkaisu mitattaessa pieniä näytekappaleita ja koruja. Yhdellä napin painalluksella saat kavennettua tarkennuksen Ø 3 mm:iin. Kohdistamisen voit suorittaa seuraamalla kuvaa laitteen näytöstä. Palautus takaisin halkaisijaltaan 10 mm:n mittausalaan tapahtuu yhtä vaivattomasti kuin tarkennus. GX antaa mahdollisesta materiaalin pinnoituksesta varoituksen "Gold Coating Possible".

Vanta: Kannettava, "pistoolimallinen" analysaattori, joka mahdollistaa suurienkin kappaleiden analysoinnin. Ominaisuudet samat kuin yllä olevassa GoldXpertissä, mutta ilman mittauskammiota. Mittauskammio on tilattavissa lisävarusteena analysaattorikokonaisuuteen.

Museot - konservointi: analysaattori soveltuu erittäin hyvin konservaattorin laaja-alaiseen tutkimustyöhön ja restauroinnin ohjaamiseen. Kameran ja kollimaattorin yhdistelmällä voidaan Ø 3 mm mittauspiste kohdistaa hyvin tarkasti. Alloy-moodilla voidaan analysoida metallit hyvin tarkasti ja luokittaa tarvittaessa ASTM-standardin mukaisesti.

Romukullan määritys ja panttilainaamot: Analysaattoriin asennettua Precious Metals -ohjelmaa käytetään paitsi konservoinnissa, myös korujen jalometallipitoisuuksien määritykseen. Ohjelma ilmoittaa mahdollisen kultapinnoitteen havaitsemisesta tekstillä "Gold Coating Possible".

Keramiikan, luun, puun, tuhkan, maalien ja mineraalien tutkimukseen käytetään yleisesti Mining Plus Soil Enviromental -moodia.

  • Alloy Plus: Metalliseosten analysointiin ja tunnistukseen vaativiin PMI-sovellutuksiin. 
  • Precious Metals: Korujen ja jalometallien analysointiin ja luokitukseen: Au, Ag, Pd, Pt…
  • Soil Environmental: Maalipintojen, keramiikan, puun, luun ja maaperänäytteiden analysointiin.
  • Mining Plus: Keveiden alkuaineiden mittaukseen: Mg, Al, Si, P, S, Cl, K, Ca, Ti, Mn.
  • Kamera & Kollimaattori: Mittauspisteen kohdistus ja kuvaus.