Tuoteryhmät > XRF-analysaattorit > Vanta GX: Kullan ja korujen analysointi, museot, konservointityöt, arkeologia

kullan karaattipitoisuus ja  arvometallien pitoisuusmääritykset XRF:llä 

Arvometallien analysointi ja luokitus

UUTUUS 10.1.2023 Vanta GX  tulos yhdellä napinpainalluksella!

Olympus Vanta GX  pöydälle asetettava analysaattori on helppokäyttöinen, nopea ja kustannustehokas menetelmä. Suoraan mittakammioon asettettava näytte -  koru, kolikkot ja jne. jalometallikoostumuksen ja karaattipitoisuuden mittaamiseen. Kun tulosten nopeus ja tarkkuus ovat toiminnallesi ehdottoman tärkeitä silloin valinta on GX-SDD . Vanta GX-PIN on rakennettu silicon-Pin detecorilla, joka edustaa perinteisempää detectori-tekniikkaa. GX voidaan mitatta yhtäaikaa  27 eri alkuainetta erittäin tarkasti.

Ainutlaatuinen PDF- mittausraportti: CX-sarjan analysaatoreista saatte todella helposti Valokuvalla olevan mittausraportin yhtiönne logolla varustettuna. Raportissa on mitattu kohde kuvattuna esim.koru + alkuainen pitoisuudet+ karaatti pitoisuus+ päivämäärä+ ID- numero

Teknologian kehittyessä myös hinnat ovat hieman laskeneet, niinpä analysaattoreita on tuhansia Euroopassa käytössä.

Voit saada meiltä Demo GX kokeiluun ilmaiseksi, jos teillä on turvallisuuslupa myönettynä STUK:ilta opastuksen kera, tai voin käydä tekemässä teille demon liikkeessänne.

Laajalti käytetty menetelmä takaa huomattavasti kokonaisedullisemman ja tarkkuudeltaan  paremman vaihtoehdon perinteisille happo- ja liekkimenetelmille.  

Si-Pin -detektorilla varustettu analysaattori on ns. standardianalysaattori, jonka ero SDD-malliin korostuu lähinnä mittausajan pituudessa. SDD-detektorilla varustettu GX edustaa nopeampaa ja tarkempaa mittaustekniikkaa.

Molemmat GX mallit on varustettu integroidulla kameralla, joka tallentaa analyysitulosten yhteyteen kuvan mitatusta näytteestä.   

GX antaa mahdollisesta materiaalin pinnoituksesta varoituksen "Gold Coating Possible".

Vanta: ns. pistooli-malliset  analysaattorit ovat viranomaisten valinta kuten TUKES , ja muiden erityistä tarkkuuttavaativien toimioiden valinta kullan mittaamisessa kuten Bluefors, Timanttiset, VTV jne..Kannettava, "pistoolimallinen" analysaattori, joka mahdollistaa suurienkin kappaleiden analysoinnin erittäin tarkasti. Tuloksista saadaan nopeasti PDF- raportti valokuvalla.

Museot - konservointi: analysaattori soveltuu erittäin hyvin konservaattorin laaja-alaiseen tutkimustyöhön ja restauroinnin ohjaamiseen. Kameran ja kollimaattorin yhdistelmällä voidaan Ø 3 mm mittauspiste kohdistaa hyvin tarkasti. Alloy-moodilla voidaan analysoida metallit hyvin tarkasti ja luokittaa tarvittaessa ASTM-standardin mukaisesti.

Romukullan määritys ja panttilainaamot: Analysaattoriin asennettua Precious Metals -ohjelmaa käytetään paitsi konservoinnissa, myös korujen jalometallipitoisuuksien määritykseen. Ohjelma ilmoittaa mahdollisen kultapinnoitteen havaitsemisesta tekstillä "Gold Coating Possible".

 Kysy lisää Juhalta puh: 0400-299660 tai juha@gwm.fi