vesinäytteenotto

limnos

LIMNOS vesinäytteenotin:   2 Litraa + lämpömittari. 

Limnos on Suomessa eniten käytetty noudin vesinäytteiden keräämiseen. Sen näytteenotto-ominaisuudet säilyvät hyvinä vuodenajasta riippumatta.  Nyt Limnos 2L on uudistunut 2 / 2019; Siinä on entistä tiiviimpi rakenne ja näytesylinterin ohjausrakennetta parannettu.

Näytteenotin laskeutuu haluttuun vesisyvyyteen täysin avoimena - näytesäiliön sivulle saranoidut kannet avautuvat pystysuoraan ja pysyvät pystysuorassa asennossa, varmistin estää näytteenottimen sulkeutumisen vahingossa. Noudin laukaistaan vaijeria pitkin pudotettavalla laukaisupainolla. Alakansi painautuu tiiviisti rungon alaosassa sijaitsevaa tukijalkaa vasten, joten näytteen pullottaminen onnistuu vaivatta myös yksin työskenneltäessä.

Säiliössä ei ole lämpömittaria lukuunottamatta muita osia. Tämän ansiosta näyte ei joudu kosketuksiin metallin kanssa ja ylimääräisen lian kiinnittymiselle on vain vähän tartuntapintaa. Säiliö on helppo puhdistaa. Näytesylinterin valmistusmateriaalina on iskunkestävä polykarbonaattimuovi, kannet ovat valkoista POM-muovia. Valkoinen kansi on avuksi myös näkösyvyyttä määritettäessä. Standardisarjassa säiliöputken ulkohalkaisija on 100 mm ja sisähalkaisija 95 mm. Suurimman noudinmallin läpimitta on 13,5 cm, joten se mahtuu hyvin 6" jääkairan reiästä. 

Noutimessa ei ole lainkaan jousia. Metalliosat ovat ruostumatonta, sähkökiillotettua terästä.

Näytteenottimien vakiotilavuus on 2,0 litraa ja tilauksesta: 1,2 l, 2,6 l, 3,5 l, 4,2 l ja 7 l. Koot 1,2 - 2,6 litraa ovat yleisimmin käytössä kerättäessä näytteitä fysikaalis-kemiallisiin määrityksiin. Suurempia kokoja käytetään useimmiten planktonnäytteidenottoon.

Toimitukseen kuuluu lämpömittari, pudotuspaino, naru ja polyeteenistä valmistettu kuljetusputki.

Kuljetusputken kylkeen voidaan tarvittaessa kiinnittää kulmaan taivutetut teräslaatat, joiden ympärille laskuvaijeri saadaan kierrettyä vyyhdiksi. Kelaan mahtuu korkeintaan 30 m vaijeria. 

Tekniset tiedot

  • Paino: 2,3 kg
  • Halkaisija: 130 mm
  • Tilavuus: 2 litraa (tilauksesta 2,6 l, 3,5 l, 4,2 l, 5,0 l ja 7,0 l)
  • Näytesylinterin pituus: 30 cm (tilauksesta 39, 50, 60, 71 ja 100 cm)
  • Lämpömittari: 0 ... 32 ºC
  • Resoluutio: 0,1 ºC
  • Materiaali RST / PET-näytesylinteri
  • Näytteen pullotus: letkullaOta yhteyttä

PUH. 017-5800 818