pohjavedet

pinnankorkeus

 solinst 102 ja 102M Mini - pyöreällä koaksiaalimittakaapelilla varustettu pinnankorkeusmittari

Veden pinnankorkeuden mittauksiin ohuista pohjavesiputkista tai mistä vain haastavasta mittauskohteesta, jossa joustava kaapeli on saatava kulkemaan esim. kaivoon asennetun pumpun lomitse. Pyöreä mittakaapeli painonauhalla on hyvä etenemään haastavissa kohteissa, joissa on letkuja ja kaapeleita havaintoputken sisällä. Mittausasteikko 1 mm:n tarkkuudella.

Toimintaperiaate

102:een on mahdollista valita kaksi erilaista, halkaisijaltaan pientä anturia (P1 Ø6,5 mm ja P2 Ø10 mm), jotka on liitetty kapeaan koaksiaalikaapeliin. Itse kaapeli on kierretty ergonomisesti vakaaksi suunniteltuun kaapelikelaan. Virtalähteenä on 9 voltin paristo, joka on sijoitettu kelan keskelle. 

Anturissa on elektrodien välissä eriste. Kun se koskettaa vettä, virtapiiri yhdistyy saaden aikaan summerin soimisen ja merkkivalon syttymisen. Veden taso määritetään suoraan mittanauhan asteikolta. Herkkyydensäätötoiminnolla säädetään mittarin toimintaa havaintoputken johtavuusolosuhteiden vaihtelun mukaan.

P1 Ruostumattomasta teräksestä valmistetut 12 yksittäistä painoa anturin kääntymisen helpottamiseksi. Ihanteellinen ahtaiden putkien tarkkailuun. Anturin ulkomitat 6,4 x 38 mm, paino 70 g.

P2: Messinkipainot, 10 kpl. Raskaampi anturi soveltuu erinomaisesti syvempien havaintoputkien tarkkailuun. Anturin ulkomitat: 10 x 38 mm, paino 130 g
 
Koaksiaalikaapeli on päällystetty vahvatekoisella polyetyleenisuojalla ja siihen on lasermerkitty mitta-asteikko 1 mm:n välein. Kaapeli kelautuu jouhevasti, säilyttää joustavuutensa ja roikkuu suorana kaivossa. Kaapelia on saatavilla 30-300 metrin pituisena. Ulompi, kiedotusta kuparista valmistettu johdin takaa joustavuuden ja sisempi johdin kestävyyden. Kaapeli on helppo korjata ja jatkaa.  

Vakiokelat on suunniteltu ergonomisiksi: hyvä tasapaino, helppokäyttöisyys, hyvä kuljetuskahva ja erinomainen jarru. Kelat ovat tukevaa tekoa, ja mittanauha kelautuu pehmeästi. Paristo on sijoitettu kelan keskelle, ja jokaisessa kelassa on anturin pidin ja jarru. Kelat on varustettu on/off -herkkyydensäädöllä, valolla, summerilla ja pariston testauspainikkeella. Minikela on jämäkkä, kompakti ja kätevä kuljettaa.

Solinst 102 on saatavana seuraavilla mittanauhapituuksilla:

Mini kela                 Pieni kela
25 m                        30, 60, 100, 150, 200 ja 300 m 

Muut optiot
Kuljetuslaukku: Pehmustettu, nailonista valmistettu kuljetuslaukku. Vahva rakenne sisältää miellyttävän olkahihnan, etutaskussa ja päällä on vetoketju ja pohjassa on läpivientirengas estämässä kosteuden muodostumisen.


Varaosat: Anturit, mittanauhat anturilla ja muut varaosat ovat saatavana.

Nauhaohjain kuuluu toimitukseen. Se suojaa nauhaa vaurioitumasta pohjavesiputken terävässä reunassa ja varmistaa helpon, yhdenmukaisen mittauksen. Se toimii myös kelan tukena pohjavesiputkessa.

Ota yhteyttä

PUH. 017-5800 818