Tuoteryhmät > VEDENPINNANKORKEUSMITTARIT, TUTKAT & LOGGERIT > TUTKAT; kosketusvapaa pinnankorkeusmittaus

TUTKA:

Erittäin tarkka 0-15 tarkkuus +/- 2mm alueella 0-15m ja 0-35m

Vedenpinnankorkeutta mittaavat tutkat ovat kehittyneet paljon

Tutka on erittäin vähän huoltoa tarvitseva pinnankorkeusmittari - voisi sanoa jopa huoltovapaa. Tutkat eivät välitä ajelehtivista roskista, eivät sedimentoidu, eivätkä ne tarvitse vedenalaista kaapelointia. Kaapeloinnin padottamisongelma ja roskan kerääntyminen kanavien pintakaapeloinnissa on varsin tuttua huoltohenkilökunnalle. Edullinen RL-15 on syrjäyttänyt  perinteistä paineanturitekniikkaa avovesistöissä ja kanavissa. Sommer tarjoaa myös oman ratkaisunsa hulevesien mittaamisen kosketusvapaasti, kts. SQ

Uuden sukupolven mittaustutkat ovat tarkkoja, mittausalueella 0-35m päästään alle 2mm tarkkuuteen. Asennuksen helppous, esim. ei tarvitse rakentaa mittauskaivoa ja ylläpitää sitä. Tiedonsiirtomahdollisuudet; SDI-12 tai 4-20mA , sisäiset radioverkot , tiedonsiirtologgerit ja kytkentämahdollisuudet eri automaatiojärjestelmiin jopa jälkikäteen ovat toinen vahva tekijä mittaustutkien käyttöön vesivoimateollisuudessa tai yleisissä avovesien pinnankorkeusmittauksissa.

Lapin matalissa & leveissä joissa tutkat tuovat kauan kaivatun mahdollisuuden mitata matalia ja helposti jäätyviä jokia. Perinteiset mittausteknologiat, jotka on asennettu veteen, ovat kovin alttiita jäätymiselle.

Aseman hankinta- ja asennuskustannukset ovat hyvin maltilliset.  Yleensä murtosuojatun RL-15 aseman saa alle 3 t€