Tuoteryhmät > LIMNOLOGIA & SEDIMENTTI > Koville Sedimenteille:Iskevä Putkinoudin

iskevä sedimenttinäytteenotin 

Liukuvasara- sedimenttiputkinäytteenottin

Kovapohjaisille sedimenteille esim. hiekka, savi ja runsas pohjakasvillisuus. Sedimenttien näytteenottoon hiekkapohjista, savista tai runsaan pohjakasvillisuuden peittämistä sedimenteistä,(iskuvasara antaa tunkeutumisvoimaa pohjakasvillisuuden läpäisemiseen). Sedimentti /näyte ja näytteenotin eivät ole fyysisessä kosketuksissa toisiinsa vaan näyte virtaa suoraan muoviseen näytesylinteriin Du 51 x 508mm. Liukuvasaralla lyömällä saadaan näytteenotin tunkeutumaan hyvinkin tiukkaan sedimenttiin ja samoin näytteenotin nostettua sedimentistä iskemällä liukuvasaralla ylöspäin..

  • ns. löysän sedimentin takaisinvirtauksen estävä "sulkijakenno"
  • näytteenottimen runko valmistettu ruostumattomasta teräksestä,
  • näytesylinterit ovat valmistettu läpinäkyvästä muovista, joka soveltuu ympäristönäytteenottoon.
  • Ensimmäinen noudin, joka toimii tehokkaasti useimmilla hiekkapohjilla.
  • Liukuvasara- noudin on putkinoudin järvi-, meri- tai murtovesien sedimenteille

Liukuvasara- noudin on suunniteltu myös käytettäväksi nopeasti virtaavassa vedessä. 6 metrisen( 3 x 2m) jatkovarren avulla. Jatkovarrella noudinta voidaan ohjata,sekä kiertää että liukuvasaran avulla hakata hyvinkin kovaan sedimenttiin ja myös nostaa pois, näin saadaan pitkäyhtenäinen näyte suoraan näytesylinteriin tiiviistä ja hiekkaisesta pohjasta. Jos ette halua sedimenttinäytteen tiivistyvän näytesylinterissä, käytetään ainoastaan ottimen omaa painoa ( ei vasaroida)

Työsuoritus: Noudin painetaan pohjaan tangon avulla, jonka jälkeen noudin vasaroidaan pohjakerroksen läpi liukuvasaran painoa nostamalla ja pudottamalla. Näin saadaan noutimelle suuri läpäisyvoima tiukankin pohjakasvillisuuden läpi. Nostaminen tapahtuu vetämällä liukuvasaraa vastakkaiseen suuntaan. Yleisimminhän tunkeutuminen helpompaa, mutta noutimen pois nosto onkin jo vaikeampaa, tässä tämä liukuvasara on erinomainen apu.

Ota yhteyttä