pohjavedet, avovedet, säiliöt

pinnankorkeus, vedenlaatu

GSM-2 automaatioasema  

Referenssi: Suomessa asennettuna yli 600 asemaa!

Pohjaveden pinnankorkeuden ja vedenlaadun reaaliaikaiseen tarkkailuun löydät ratkaisun tästä. GSM-2 automaatioasemaa käyttäessäsi säästät kenttäkustannuksissa ja saat ajantasaista tietoa havaintoputken pinnankorkeuden, lämpötilan ja tarvittaessa vedenlaadun mahdollisista muutoksista. Voit säätää mittausjärjestelmän asetukset (mittaus- ja tiedonsiirtoaikaväli), muuttaa niitä tarpeen mukaan sekä lukea kerätyt mittaustulokset suoraan tietokoneeltasi tai haluamaltasi valvontapisteeltä. Tiedonsiirto on toteutettu laitteeseen integroidun GSM-yksikön avulla (Internet yhteys GPRS:n kautta). 

Pohjavesiputkien lisäksi GSM-2 toimii tehokkaasti säiliöissä, porausrei'issä sekä vaihtelevissa vesihuollon ja jäteveden tarkkailukohteissa. Asema toimii myös heikoissa GSM-kentissä sekä vaativissa mittausympäristöissä esim. kaivonkansien alta. Virrankulutus on erittäin pientä, vaihdettavissa oleva sisäinen Litium-akku kestää 5-6 vuotta ympäri vuorokauden tapahtuvalla mittausaikavälillä. Asentaminen ja siirtäminen 2" -havaintoputkeen käy vaivattomasti ja nopeasti, ja se on helppo suojata ilkivallalta (yleensä suojaputken kannen alla). Minimihalkaisija mitattavalle pohjavesiputkelle on 23 mm. Toimintakyky säilyy vuosien kokemuksen perusteella aina -35°C:een.

GSM-2 järjestelmä on nopea asentaa 2"-havaintoputkiin tai asennuskoteloihin. Erittäin huonoissa kuuluvuusolosuhteissa voimme asentaa lisäantennin tietoliikenteen takaamiseksi reaaliaikaisesti.

GSM-2 on sveitsiläistä laatua; valmistaja Keller AG on Euroopan suurimpia paineantureiden valmistajia ja on tunnettu erittäin korkealuokkaisista tuotteistaan. Aseman ilmanpaineanturi on sisäänrakennettu, jolloin kosteusongelmia ei esiinny (ns. absoluuttianturi). Yhteensopivuus YSI-vedenlaatusondien kanssa (ks. kohta Vedenlaatu, sondit) mahdollistaa mittausparametrien valinnan 17 eri vaihtoehdon joukosta.

Kokonaisuuteen sisältyvä GSM-2 Data Manager PC -ohjelma toimii järjestelmän keskeisenä monitorointi- ja hallintamenetelmänä. Kerätyt mittaustulokset tallentuvat MySQL-tietokantaan ja tulosten siirtäminen/integroiminen myös kolmannen osapuolen ohjelmiin/tiedonkeruujärjestelmiin on mahdollista.

SDI-12, RS 485, kaksi digitaalista GSM-2 DataManager ulostuloa.