Tuoteryhmät > LIMNOLOGIA, SEDIMENTTINÄYTTEENOTTIMET > Sedimenttinäytteet: Limnos viipaloiva

sedimenttinäytteet

viipaloiva limnos

Viipaloiva sedimenttinoudin

Noudin laskeutuu täysin avoimena eikä aiheuta sedimentin pintaa sekoittavaa paineiskua. Sulkulevy kääntyy sulkuasentoon sedimentin sisällä, ja laitteen paino pitää sen tiiviinä nostovaiheessa. Noutimen säiliöputki koostuu päällekkäisistä 1 cm korkeista renkaista, jotka on akseloitu kahdesta kohtaa ulkoreunoistaan. Standardiputkessa renkaita on 60 kpl. Renkaitten läpimitta on 100/94 mm, ja ne on valmistettu iskunkestävästä polykarbonaattimuovista.

Näyte voidaan viipaloida erilliselle alustalle kääntämällä renkaita toisen akselin ympäri siten, että rengas kääntyessään leikkaa paksuisensa viipaleen (kuva). Menetelmä on nopea ja tarkka, eikä sekoita sedimentin luonnollisia kerroksia.

Putken vaihto noutimen runkoon on helppo, ja laitteessa voidaan käyttää myös normaalia putkea. Se soveltuu mm. pohjaeläinnäytteiden ottoon ja sen avulla saadaan näyte myös aivan välittömästi pohjan päällä olevasta vesikerroksesta. Tällä noudintyypillä on muutamissa tutkimusprojekteissa otettu lukuisa määrä pohjanäytteitä erillisiin näyteputkiin ja putket on kuljetettu häiriytymättömänä laboratorioon viikkoja kestäviin seurantatutkimuksiin.

Noutimen metalliosat ovat ruostumatonta ja haponkestävää terästä. Kuljetuskotelo polyeteeniä. Noutimen pituus on 94 cm. Runko putkineen painaa 4 kg. Painot, joita pohjan pehmeydestä riippuen käytetään 1, 2 tai 3 paria, painavat 3,5 kg pari. Noudin mahtuu talvella 8" jääkairan reiästä.

 

Ota yhteyttä

PUH. 017-5800 818