Tuoteryhmät > LIBS Geochem; kaivosteollisuus

LIBS Kaivosteollisuudelle

Z-300 geochem libs-analysaattori 

Z-300 LIBS analysaattorilla määrität jaksollisen järjestelmän alkuaineet H - U. Z-300 analysaattorissa on sama laser kuin Z-200 -mallissa, mutta spektrometrin alue on laajennettu välille 190 nm - 950 nm. Muutoksen myötä analysaattori tuottaa emissioviivat myös seuraaville alkuaineille: H, F, N, O, Br, Cl, Rb, Cs ja S.  Em. alkuaineiden määrittäminen ei ole mahdollista Z-200 -mallin kaivosanalysaattorilla. 

Analysaattoria käytetään laajalti malmin etsintään, mukaan lukien litiummääritykset (Li) niin kovakivestä kuin suolaliuoksista. Myös kaliumin (K) määritys onnistuu häiriöttömästi kun perinteinen raudan (Fe) läsnäolo näytteessä ei enää sotke mittaustulosta. Kulta (Au) ja sen pathfinderit ovat uusimassa sovellutuksessa mukana. Laajan mittausalueen vuoksi laitteen käyttö on yleistä myös rikosteknisissä tutkimuksissa, materiaalien aitoustutkimuksissa, arkeologisissa sovelluksissa, öljy-/kaasulähteiden etsinnässä jne.

Kuten Z-200 mallissa, ovat laserin polttokuviointi (rasterointi), argon suojakaasun käyttöajat ja spektrometrin asetukset käyttäjän ohjelmoitavissa. Analysaattoritoimituksen mukana tulee edistyksellinen ohjelma asetusten määrittämiseksi, spektrien vertailuun sekä kvantitaavisten kalibrointisuorien suorittamiseksi. 

Spektrialue 190nm - 950nm.

SciAps´in LIBS analysaattorilla määrität kenttäolosuhteissa mittavan määrän geokemiallisesti kriittisiä alkuaineita keveimpiäkään alkuaineita unohtamatta.  

Kevyet alkuaineet: Li, Be, B, Na, Mg, Al, Si, P, Ca.

Transitio- tai raskasmetallit, tehdaskalibroituina: Ti, V, Cr, Mn, Fe, Ni, Cu, Zn, Pb.

Tehdasvalmius myös seuraaviin alkuaineisiin (kalibroitava erikseen): Nb, Mo, Te, Sn, Sb, In, Sr, Se, Hg, Au, Pt, Pd, Rh.

Laajennettu ohjelma mahdollistaa myös seuraavat alkuaineet: H, N, O, Rb, Ce, K, S ja

Halogeeneista: Br, F, Cl.Laitetoimitukseen sisältyvät myös GeoChem App, Profile Builder tietokoneohjelma, suojalasit, referenssinäytteet, 1/16” kuusiokoloavain, 2 Li-Ion akkua, akkulaturi, kestävä kuljetussalkku, kaksi (2) vaihtoikkunaa, käyttöohje sekä yhden (1) vuoden tehdastakuu.

Kysy lisää Juhalta ja pyydä demo  puh. 0400-299660